tirsdag 30. september 2008

Smak av høst?




Kan man si det sånn? Vi var i allefall så heldige å få en del søte, gode plommer i forrige uke. Veldige gode å spise, men altfor mange til at vi kunne spise alle sammen i full fart. Løsningen ble likør. Samme dag var jeg innom bloggen til Tankar frå ein kvardag:http://tovehd.blogspot.com/ og fikk servert en oppskrift og bilder som begge var veldig fristende. På den måten tar vi vare på "høstsmaken" litt lenger og kan nyte den i vinter. Gleder meg!

mandag 29. september 2008

Kjøkkenkos



I kveld har jeg tatt meg tid på kjøkkenet. Vaska, skrubba, gnukka og gnidd. Det lukter rent, kjøkkenbenken er unormalt ryddig. Som regel er kjøkkentjenesten noe jeg gjør unna i full fart. Det er mye annet som frister mer enn akkurat det. Som hekling, ei stund med symaskinen, å snakke med mannen min, kanskje se litt på TV? Men noen ganger er det godt å bruke tid, høre på radioen, se at det blir fint og koselig rundt meg. Og tenke på at det blir godt å komme inn i rommet neste morgen.
I kveld har jeg tent lys, lagt på en ny duk jeg raska med meg fra en billig-kurv på Skeidar. Og det ble faktisk ganske fint! Jeg koser meg i allefall! Med Pcen på fanget, te i en stor kopp og levende lys overalt i rommet. Jeg har fotografert herligheta og håper bare jeg greier å yte stemninga her på kjøkkenet full retferdighet. Det er jo ikke alltid at fotoferdigheten strekker til...




mandag 22. september 2008

Soverom

Nå som Lillemor har flyttet på eget rom, var det på tide å rydde og pynte litt på vårt soverom. Vi pussa opp rommet for et par år siden. Etter å ha bodd i ei trang leilighet der vårt rom ble brukt også til bod og kontor, var mitt høyeste ønske å få et lyst, ryddig og minimalistisk soverom. Ikke støv, ikke stabler av ting og tang og ikke spraglete tapet. Rommet vårt ble akkurat slik, men nå hadde jeg lyst til å bringe inn litt farger. Brunt og lyseblått er så behagelige farger og mine favoritter akkurat nå.
I sommer var jeg på venninnetur i Amsterdam. Van Gogh-museet var selvsagt et av målene. Jeg falt for det lyseblå maleriet og måtte kjøpe med meg en plakat. Den overlevde sånn nogenlunde reisa hjem og har nå fått glass og ramme og plass over senga vår.


søndag 21. september 2008

Blåtimen

Søndagskveld i sofakroken. Levende lys i stua. Himmelblå på NRK. Ungene fornøyde og i seng. Heklekroken i gang med et nytt prosjekt: et sjal til meg selv. Og det beste er at med så tykt, blått garn, går det raskt og sjalet blir snart ferdig. Gleder meg til å ta det på!
Nyte siste del av helga. Og så: Pakke sekker, legge fram klær. Blåse ut lysene og krype inn under dyna. Natta!

onsdag 17. september 2008

Gullungene mine!

* Så herlige
* Så fæle til å rote
* Så utrolig glade i hverandre
* Så små
* Så store
* Så høylydte
* Så gode
* Så skjønne
* Mammas solstråler
* Sukk :-)

tirsdag 16. september 2008

Noen ganger...

...rydder jeg og rydder og rydder, men kommer bare ikke i mål. Jeg vasker klær, henger opp klær, legger i hop klær - og lillemor kaster dem ut av kommoden sin, utover gulvet. Jeg støvsuger, vasker - og lillemor mister yoghurten sin i gulvet, eller velter sirupen ut av kjøkkenskapet og utover gulvet, matta, hanskene mine...

Noen ganger vokser rot og smuler meg over hodet. Selv med en huslig mann som absolutt tar sin tørn, så rekker jeg ikke over alt. Syns aldri det blir ordentlig rent og pent - bortsett fra på julaften kanskje...

Når middagen er over, storebror har blitt hjulpet med lekser, fulgt på trening og tilbake. Når kveldsmaten til ungene er smurt, sekken pakket og nattasanger sunget. Da står kjøkkenbenken for tur, støvsuging, rydding. Rydding igjen.


Vaske over bord med skitne trykk av barnehender. Plukke små legobiter opp fra gulv, bord, benker, trapp... Og når jeg er ferdig er klokka omtrent fem på leggetid, da er energien min for dagen oppbrukt. Jeg strikker kanskje et par omganger, Kikker i et blad istedenfor å lese bøkene jeg har tenkt å lese.


Noen ganger kjenner jeg at jeg blir så lei. Så forferdelig lei! Føler meg skikkelig mislykket. Hvorfor klarer ikke vi å holde det ryddig, vi som har to barn? Hva med dem som har fire? Fem?
Jeg har ei venninne som sier det er så godt å komme på besøk til oss, for hos oss kan hun slappe av og slipper å få mindreverdighetskomplekser for rotet hun har hjemme hos seg. Og det er vel kanskje ei lita trøst? Eller?


Så da er det vel i grunnen ikke så rart at jeg liker å blogge. For der kan jeg legge ut bilde av hylla høyt på kjøkkenveggen, der ingen små hender når opp for å rote. Og så kan jeg se på bildet og tenke at dette bildet, som er så ryddig og velorganisert, det er hjemmet mitt. Det også.

lørdag 13. september 2008

Helg



For en herlig dag! Lillemor og jeg er alene i helga. Pappaen på jakt og storebror på hyttetur med en kompis. Jeg er utrolig sjelden alene hjemme, så jeg har gleda meg litt, det må jeg innrømme... Og for en start på helga vi har fått! lillemor sov til kvart over åtte i dag tidlig!!! Det er halvannen time lenger enn vanlig. Kan det være prinsesse-senga som gir sånne utslag?



Og ikke nok med det, hun var i strålende humør og bablet i vei og var skikkelig kosete. jeg ante muligheter for å ligge enda lenger i senga og satte på en teletubbies-fil på PCen. Jenta strålte og hoppa av glede. Film i senga!



Jeg tok fram A-magasinet fra i går og fikk jammen lest det aller meste. For en drømme-morgen! Etter frokost gikk vi rett ut. Skyfri himmel og klar, klar høstluft. Mens hun lekte i sandkassa, drakk jeg kaffe og leste avisa og vi var begge veldig fornøyde med det.



Jeg prøvde å knipse noen bilder mens vi satt i solveggen, men Lillemor ble veldig interessert og kom stadig og stilte seg i veien, lagde skygger etc. ikke så enkelt da, men jeg legger ut bildene likevel. De viser morgenstemning på Mo. Sommerblomster og høstfarger om hverandre.



I morgen melder det like strålende vær som i dag, så jeg krysser fingre for at vi gjentar denne herlige dagen i morge, dvs: sove lenge (ja, jeg vet åtte ikke er lenge, men alt er relativt.) Morgenkaffe i solveggen, trilletur med vogna, vennebesøk og kanskje litt baking? Tenkte å prøve meg på hornene til "Livet er herlig"http://liveterheeerlig.blogspot.com/



Fortsatt god helg til dere alle!







fredag 12. september 2008

Så var prinsesserommet ferdig!

Prinsessa har i allefall funnet seg godt tilrette og sover nå så søtt under rosa dyne og rosa sengehimmel. Hun er strålende fornøyd og skjønte med en gang at dette var hennes eget rom. Hun som alltid har vært litt vanskelig å legge, sovna ganske så fort i kveld. Håper det er en vane som har kommet for å bli... Noe nattbord har vi ikke funnet enda, men krakken med duk fungerer utmerket inntil videre.
I fotenden har vi laga oss en lesekrok med myke puter og skinn fra en rosa sau.






onsdag 10. september 2008

Prinsesserom



Som jeg har skrevet om tidligere, er det lillemor sitt rom som er september-prosjektet vårt. Vi er i grunnen ikke så glad i å pusse opp, så det rommet blir muligens høstens prosjekt. Jeg liker bedre å pynte - etter at det er ferdigoppussa. Men nå må vi altså gjøre om en bod til soverom. Jeg aner virkelig ikke hvor vi skal gjøre av alt vi har stabla opp på det rommet (se bildet). Det eneste jeg kjenner på, er at jeg er fryktelig lei av å ha rot i huset. Jeg håper vi snart blir ferdige med rommet og kan få plassert alt der det skal være.

Lillemor er ei veldig tøff prinsesse og går til daglig heller under navnet "pøbelen". Hun arver mye hverdagsklær etter storebror og er sjelden skikkelig prinsesse. Men det rare er jo at pyntetrangen liksom ligger i genene. Hun blir kjmepglad for å få fine klær og elsker å leke med smykkene mine. Så nå har vi bestemt oss for å lage et skikkelig prinsesserom til henne. Vi modererer oss med rosa og har holdt veggene i en nøytral farge. Men gardiner, sengeteppe osv, blir rosa. Jeg gleder meg virkelig til å begynne å pynte for alvor. Har gått litt bananas på Kid og kan ikke vente med de små detaljene.

Men vi er av den litt trege sorten, så det går nok enda noen dager før vi kommer så langt. Jeg legger ut bilder med en gang resultatet er ferdig i allefall. :-)

Åååååå, så fint!





Sitter bare her og drømmer meg litt bort i Slettvoll-kataloger. Syns fargene er så utrolig vakre! Derfor tenkte jeg å dele med dere. Versågod. Nyt!






tirsdag 2. september 2008

Kveldsstund

Ei bittelita kveldsstund for meg selv er luksus. Jeg tenner lys, kikker litt på Kveldsnytt og får med meg de viktigste nyhetene. Og jeg "blar" gjennom noen blogger med nydelige bilder. På den måten senker jeg skuldrene og "lander".
På korøvinga i kveld sang vi mer fra juleoratoriet. Det er så vakker musikk! Må skaffe meg en CD med hele verket!
God natt!